keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Last night

Ihan ihmeellistä miten nopeesti aika on oikeesti mennyt. Ja miten paljon voi nähdä maailmaa näin lyhyes ajassa, ja oppia asioita. Mä olen niin onnellinen, et oon saanu tutustua täällä ihan huippu tyyppeihin, joista ensimmäinen on tietysti ANNA ! Mun tulee sitä tyttöä niin kova ikävä. Ja host-perhettä, tottakai, ihan hirvee ikävä. Ja tätä paikkaa ja kaikkia näit ihmisiä.

Check-in on tehty, ja lento lähtee huomenna klo 10:45 Frankfurtista Helsinki-Vantaalle. Aamulla Steffi ja lapset vie mut Frankfurtiin ja mun sisko ja sen avomies tulee hakemaan mua lentokentältä Suomessa, onneks.

En malta odottaa et nään Santerin...

Nyt, hyvää yötä Saksa ja kiitos kaikesta. Kotisuomi odottaa taas :)

♥: Anni

maanantai 25. heinäkuuta 2011

3 viikkoa takana, 3 yötä edessä.

Kyllä on muuten aika menny lujaa täällä, vaiks koko aika onki ollu kauhee koti-ikävä, aika outoa mun mielestä.

En tiedä mikä täs paikassa on vikana, mut en voi syödä melkee mitään hedelmiä täällä, ku ihan ku olis allerginen? Eikä tosiaan oo tällast ongelmaa ollu kotona. Äskenki söin tos omenaa aamupalaks, ja nyt kutittaa kurkku ja on semmonen karheen tuntune. Sama juttu, päärynäl, aprikoosil, persikal.. Mist mahtaa johtua?

Noh, oltiin lauantain kuitenki Ludwigshafenissa, shoppailemas siel valtavas ostoskeskukses ja sit lähettiin johonkin ihme vuorille ja kiivettiin sinne ku siel ylhäällä oli vanha linna, joka kyl oli isoks osaa raunio. Oltiin kans yhellä kuohuviinitilal maistelemassa :D Noh, en mä tästä nyt osaa sen enempää kertoa, joten jos kuvat nyt puhuis puolestaan;













Tänään ois tarkotus käydä Heidelbergissä, lähinnä meen ostaa tuliaisia iskälle, Jonille ja toivottavasti myös Santulle. Muitten tuliaiset onki sit jo kondikses JA postikortitki lähetetty. Hyvä minä.

♥: Anni

perjantai 22. heinäkuuta 2011

6 yötä.

Kylläpä on taas päivät menny hurjaa vauhtia enkä oo mitään ehtiny rustaamaan! Noh, nytpä tulee sit tekstiä tuutin täydeltä.

Tiistaina mentiin host-äipän ja lapsosten kans ulos syömään. Se paikka oli nimeltään Johannes hof, tai jotaki sinnepäin. Paikka oli kuitenkin sellanen iso maalaistalo, jossa oli sit ruokapaikka ja pieni myymälä, jossa myytin kaikkia marjoja, vihanneksia ja hedelmiä sieltä maatilalta, ja niistä tehtyjä tuotteita myöskin. Ruoka oli sellasta perinteistä Etelä-Saksalaista ruokaa, josta en niin erityisemmin välitä, mut söin kyllä sit ihan hyvän Flammkucheniksi kutsuttua pitsan tapaista juttua. Ja jälkkäriä ei oo varmaan vaikee arvata... Sitruunajätskiä, doch. ;) Se on mun uus rakkaus. Ostettiin sit siitä myymälästä vadelmia ja karviaismarjoja. Ja ne karviaiset oli ihan JÄRKYTTÄVÄN kokosia ja ihan törkeen jumalaisia! Taisin syödä sen kipposen melkeen yksin, hehe...



Keskiviikkona ei tapahtunu oikeen mitään. Että ei siitä oikeen kerrottavaa oo.. Paitsi että sato vettä. Vaihteeks.

Noh, torstaina, siis eilen, naapurin Anna tyttönen tuli meille ja me leivottiin korvapuusteja :D Onnistuivatki hyvin ja on menny kaupaks, kun kahestakymmenestä pullasta on ehkä viis jäljellä. Tästä tapahtumasta mul ei valitettavasti oo kuvamateriaalia, koska Annalla oli tosi söpö sammakkoessu päällä! Ikuistettiin kyllä sit Annan pikku kätöset taikinan teon jälkeen..


Tämä tyttönen on siis leipomossa töissä.... :D





Suunnitelmis oli myös leffan kattominen, mut kello oli sit jo ihan liikaa siihen.

Tänään sit ilmotin luokanvalvojalle etten tuu enää ens viikolla kouluun. Onneks hän oli kovin ymmärtäväinen ja sanos että oli ihanaa ku olin täällä. Tykkäsinki siitä opettajasta toisteks eniten, hän oli niin pal hauskanen ja mukava. Nyt ei tarvii siis laittaa koipea enää sinne kamalaan laitokseen I-K-I-N-Ä ! Sen kunniaks menin sit lähimpää leipomoon ja ostin croissantin. :) Oli kyl kovin sulost ku jotain luokka höpötteli siin sit ja sit kun se luokanvalvoja sanos että ku "tää on Annin viimenen päivä täällä", ja sit kuuluu sellanen "owww.. :(" :D Mua vaan nauratti, koska tuntii oli enää pari hassuu minuuttia jäljellä. Ja tosiaan, poljin siinä sitte hymy persiissä kotiin päin, ja huomasin siin yhen risteyksen kulmassa kaks mun luokkalaista äijää. Morjenstin ilosesti ja kurvasin vasempaan pän... Ja mun oli tarkotus jatkaa suoraan. Siitä sit nöyränä uukkari 10metrin päässä niist pojjiista, uudestaan moikkaus ja ohi, ja oikeeseen suuntaan. Ja olen kuitenkin niitä teitä kulkenu melkeen kolme viikkoa päivittäin. :D Ehkä ne pojat pisti mun pään iha srullal!

Tänään oltiin sit Annan kans Speyerissa, ja Annan kaks kaveria kans joiden nimiä en kuollaksenikaan muista nyt... Noh, olivat kuitenki tosi mukavia, ja mähän nään heijät sit Annan 18v synttäreillä ens viikolla. Käytiin kans paikallises tuomiokirkossa ja sanottiin olevamme 17v ni päästin ilmatteks sinne hautakammioon kattomaan. 






Tänään sain kans postikortit kirjotettua ja huomenna vois sit viedä postiin ne, samalla ku lähetään Rheinland-Pfalzin suuntaan, johonki valtavaan kauppakeskukseen ja sit kiertelee jotain vanhoja linnoja. Ja Anna tulee mukaan ! ♥

Vielä ois paljon päässä mut ei suostu asiat tulemaan ulos! Päivittelen sit varmasti taas. :)

♥: Anni

tiistai 19. heinäkuuta 2011

9 yötä

Mä oon niin onnellinen siitä et päivät on kulunu näinki nopeesti, vaiks toi koulu vie ison osan viikoista ja ku en siellä yhtään tykkää olla. Ja ne ihmiset huvittaa mua ihan tosi päivä päivältä enemmän. Osa on oikee tosi mukavia, sit on tää sarja nirppanokat ja sarja idiootit joiden seuraan oon eksyny, VAIN siksi, koska eräs niistä tytöistä asuu samalla paikalla ku mä. 

Eilenki koulussa, muhun iski oikeen syvä myötähäpeä ku istuttiin sellasessa pöydässä tunnilla mihin mahduttiin kaikki me neljä (onpa kamalaa ajatella itteään sen porukan neljäntenä osapuolena..), ja yhtäkkiä kaikki kolme kaivaa laukuistaan meikkipussit ja alkaa meikkaamaan itteää. Mä vähän aikaa siinä tuijotin, siis minä joka tuskin edes jaksan kouluun meikata aamusin, sit rupes naurattaa niin paljon etten pystyny päin kattomaan. Sama tänään, ku kaks näistä sankarittarista käy hakemassa jostain kiskasta tupakkaa, jotain kallista marlboroa, ja polttavat poskareita. Mua nauratti taas jälleen niin paljon, et oli pakko lähtee pois siitä. Joo, ja sitte ku yhdellä näist tytöistä ei oo mikään kovin sutjakka vartalo, niin en voi ymmärtää miks mitää ostaa vaatteet sit XS- ja S-kokoina, jos se ei kerran se oma koko ole.. Joo ja eilen, kun meidän luokalla on yks tyttö joka on vähän sellanen erilainen, ei esimerkiks pukeudu mitenkään erityisen nykyaikasiin vaatteisiin ja on vähä semmonen höntsä., mut aivan mielettömän mukava kylläkin, niin tää yks liian pieniin vaatteisiin pukeutuva tyttönen ottaa isin ostamal i-podil kuvia tän tytön perseestä ja kikattaa ku viis vuotias näiden kahden muun bimbon kanssa ????? Siis ihan tosi.. Saa olla hauskaa joo, saa joskus olla lapsellinenki, mut toi tommonen menee vaan mun mielestä niin lujaa yli.

Lisäks mua ärsyttää näis tytöissä se jatkuva keskustelu mun lävistyksistä. Ja muutenki se kun kysytään että "Sattuuks toi?????", no mitäs luulette saatana jos ihoon/rustoon tehdään reikä, että sattuuks se. Ei se nyt kovin kivutontakaa yleensä ole.

Eilen meinas kyl hermot mennä noitten pentujen kanssa erityisen pahasti. En vaan voi sil mitään.

Enää muutama päivä koulua, luojan kiitos.. 
En ajatellu sinne enää ens viikolla meneväni, en tosiaan.

♥: Anni

maanantai 18. heinäkuuta 2011

10 yötä

Jooh, viikonloppu oli niin täynnä tekemistä ettei millään ehtiny kirjotteleen. Perjantain päästiin siis aikasin koulusta joka oli äärimmäisen mukava asia. Illal mentiin Annan kans pizzalle yhteen pieneen ravintolaan tääl Neulußheimissa, jossa siis asustelen. Juotiin vaan yhet oluet ja syötiin pienet pizzat ja meil meni melkeen kolme tuntia! Juttu siis lens vissii siihen samaan tahtiin ku aina ennenki. Anna on NIIIN ihana, mun tulee sitä niin kova ikävä ku lähden täält kottiin JO KYMMENEN YÖN PÄÄSTÄ. Mut meil on jo suurii suunnitelmii, et Anna tulis ens kesänä Suomeen kenties. Toivottavasti..

Noh, lauantaina meijän piti lähteä Annan kans Speyeriin, yks Christopher olis ollu siellä. Lauantai oli kuitenki niin tuskasen kuuma ja matkaa ois ollu yli 10km per suunta, niin Christopher tuli sit Neulußheimiin ja mentiin Blauseelle uimaan, tai no lähinnä löhöttiin auringos ja pelattii jotain ihme peliä (meitsi vei). Näin muutaman mun luokkalaisen siel kans.

Blauseen jälkeen lähettiin äkkiä koteihimme, vaihdettiin Annan kans ittemme edustuskuntoon ja lähettii naapurin sedän nelkytvee synttäreille. Siel sit oltiin koko ilta, Anna riehus lasten kans ja mä join kaljaa ja juorusin mun host-isin kans. Lähettiin aika aikasin pois ku iski kauhee väsymys.




Sunnuntain sää oli taas ihan typerä, sato vetta ja oli kylmä. Siit huolimat lähettiin Reilingeniin keskiajanmarkkinoille. Pennut oli ihan väsyneitä ja muutenki huonol tuulel, nii vähän välii joku kitisi eikä meinannu tulla mittään. Sit, jonotin vähintään puoltuntia sellast valtavaa korvapuustia siellä, ja ku saan sen käteeni ni siin on pähkinää, jota en oikee sais syödä. Söin kumminki. Ja se pulla oli pahaa. Pettymys oli valtaisa....

Siin sit jatkettii matkaa ja joku keskiaikasiin varustuksiin pukeutunu (lue: pussihousut ja siin se) parikymppinen äijä tuli siihen jotain höpöttelee meil et hän ostaa jommankumman lapsist, yhtäkkii se äijä osottaaki mua ja sanoo et "EIKU MÄ OSTAN TÄMÄN", host-iskä vaan sanoo et "Tää puhuu sit vaan suomee!" ja siihen tää äijä tokas vaan et "EI HAITTAA, osaaks se siivota, laittaa ruokaa ja onks neitsyt?" ja mitään ei ehditty vastata ja mä oon jo sen miehen kainalos kävelemäs pois päin. Kurkkaan vaa olan yli ja mun host-perhe vilkuttelee siel ilosesti mul. :D Sit Anneli 4v kysys et "myitteks te oikeesti Annin tol miehelle?" .. Tein vaan hienon pyörähdyksen pois sen miehen otteest ja kipitin muitten perään. Siit lähettiinki jo sit kotii päin, onneks, olin niiin väsyny.

Tää koulu päivä oli taas niin syvältä. En kestä mun luokkalaisii enkä niit opettajii. Aattelin et kävisin maksimissaan tän viikon enää kouluu ja ens viikol jättäisin menemät, koska siel ei oo enää mitään tekemist, voisin käyttää ne päivät hyödyks esimerkiks kierrelles tätä omaa kotipaikkaa ja lähikuntia, kun ei mulla oo yhtään aikaa millekkää muulle. Koulupäivien jälkeen oon niin väsyny et haluun vaan rauhottuu ja olla koton. Thank god huomen päästään jo 12:20 eikä mun tarvii mennä niitten 15-16 kesästen kans hyppimää mihinkää jumppasaliin.

♥: Anni

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kaksi viikkoa.

Noh, eilinen päivä ei tosiaan kyl menny ihan niinku piti, mut onneks illalla vähän parani ku juotiin host-vanhempien kans muutama lasi pirun hyvää viiniä ja räkätettii kaikil typerille kuville ja kaikel muullekkin. Aamul olin kyl sitäki väsyneempi sit, ja tää päivä on kans ollu vahan alakanttiin, ollu hiton kylmä, palelin koko päivän koulus. Sit piti viel polkea kotiin enkä tajunnu tietty ottaa takkia mukaan, ja koko matkan oli ihan järkyttävän kova ja kylmä vastatuuli. En oo muuten varmaan viel ees maininnu, et mun koulumatkan varrella yhen talon ikkunasta roikkuu ihan valtava Suomen lippu. :P Oon niin ylpeä.

En jaksa millään kirjottaa nyt enempää, oon niin kovinkovin väsynyt. Pistän muutaman kuvan minkä otin yks ilta tossa meijän VESSAN ikkunasta. :D
 Tästä tosiaan huomaa miten hemmetin lähellä talot on toisiaan. 
Ja tää on jokapaikassa täällä, en tykkää. Tai mua lähinnä ahdistaa se ajatus etten
voi vaihtaa vaattei ku verhot on auki, ties mikä perverssi kiikaroi mua jostaki 
noist miljoonist ikkunoist mitkä on suoraan vastapäätä mun ikkunaan.. :D
♥: Anni

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Placebo ja muovikassien laskostus.

Mä touhuun täällä oikeesti ihan järjettömiä juttuja, mitkä ei oo yhtään mulle ominaisia. Tässä nyt oon esimerkiks siivonnu mun huonetta ja vaatekaappia, vein pyykkejä, ja lisäks tossa laskostin kaikki muovikassit söpöön järjestykseen. Kuka oikeesti laskostaa muovikasseja? Kotona ei tulis kuuloonkaa siivoominen vapaaehtosesti, ellei jotain erikoista oo tulossa. Täällä mul ei vaan yksinkertasesti oo mitään sen parempaa tekemistä, varsinkaan tällasena päivänä ku vettä on tullu ihan hulluna koko päivän. Oon selaillu noita mun karttoja ja miettiny et mis pitää viel käydä. Ja pakko myöntää, et pakkasin tänään jo hiukan kotia varten...... :D Voi mua.

Joo, ja voi että ku uhmaikänen lapsi voi olla raivostuttava. Mä kun en muutenkaan oo tosiaankaa mikään lapsi-ihminen, tykkään vaan koirista (tässä kohtaa mun maailman ihanin kummityttö tekee ison poikkeuksen!). Kauhee parku ja huuto tos oven toisella puolen. Ja huomaan muutenki et kyseinen uhmaikänen oikeesti varmaan vihaa mua, tai yrittää ainaki tahalteen ärsyttää. :D Tai kai ne kaikkia yrittää ku rajojaan kokeilee. Ehkä mä ylireagoin. :D

Tää päivä ei oo muutenkaa oikeen menny putkeen. Kaiken ton aikasemmin tapahtuneen lisäks kaadoin täyden vesilasin suoraam mm. mun kännykän päälle. Väsyttää hirveesti täl hetkel olla tääl. Ja oon koko aika ihan tajuttoman väsyny, aamusin vaan odotan et ois taas ilta et pääsis nukkumaan. Vaiks tääl olles onki oppinu arvostaa huomattavasti enemmän mm. OIKEETA ruisleipää, heseruokaa, uusia perunoita, karjalanpiirakoita ja salmiakkia. Ja fazerin sinistä. Täkäläinen suklaalevy, jonka tossa eilen avasin, on niin makee ettei sitä pysty kolmea palaa enempää syömään, ilman et tulee paha olo. Mitäs suklaata se sellanen on, sitähän kuuluu nutustaa levykaupalla? Ei mee mun järkeen ei.

Vaikka tiiän että tää on tosi hieno kokemus ja ettei moni saa samanlaist mahdollisuutta, niin mä en vaa voi sille mitään et toisinaan haluisin niiiiiiiiiiiin kovasti kotiin et antaisin vaiks kaikki mun uudet vaatteet jotka oon täältä ostanu. Ja paljon muutaki.

♥: Anni

Väsymys.

Miten voin olla koko aika näin hiton väsynyt? Meen joka ilta viimestään 10 nukkuu (täkäläistä aikaa siis), joten ehdin kuitenki nukkumaan sen 8½ tuntia vähintää. Toi koulu ja nää kamalat aamuherätykset varmaan vaan väsyttää mua, nyt on ainaki ihan selvää etten todellakaan oo mikään aamuihminen.

Tänään tosiaan heräsin siin 6:30 ja lähdin polkemaan kouluun bussin sijasta vaiks tuliki vettä, ajattelin ettei se sit iltapäivällä enää satais. Aamulla ku herätyskello soi ni mietin hetken et jäiskö vaan nukkumaan ranskantunnit pois, mut nousin sit kuitenkin ylös. Ja tosiaan ku koululle asti pääsin, tajusin ettei ketään oo missään. Siin kohtaa en tienny pitäiskö itkeä vai nauraa, onneks näin sit yhen tytön mun luokalta joka kerto ettei niit ranskantunteja ole, ettei hänkään tienny. Ja jumankauta kirottiin siin sit yhdes, käytiin leipomost hakees syötävää ja mentii juoruumaa koululle. Iltapäiväl vettä tuli ku saavist ois kaadettu, olin ku uitettu rotta ku pääsin "kotiin". Oli taas niitä hetkiä ku ajokorttia ja sitä omaa sillipurkkia arvostaa enemmän ku mitään..

Se on aika hassuu et täällä törmää melkeen joka päivä kahteen kysymykseen "Miks luet saksaa?" ja "Kui monta lävistyst sul oikee on?". Mua huvittaa se, toisaalt itekki aina kyselin meijän vaihtiksilta et minkä takia ne halus Suomeen. 

Toi koulunkäynti on kuitenki mun mielest edelleen ihan jostain. Mä oikeestaan esitän siellä joskus etten ymmärrä mitään vaiks tosiasias asia olis mul ihan selvä. Ku mua ei vaan jaksa kiinnostaa nyt yhtään mikään koulu, ja protestoin noit aamuherätyksiä vastaan sitä kautta. :D Ens vuodessa ja kirjotuksissa on ihan tarpeeks koulua mulle. Oon ehkä pöntsä, tiedän, enkä hyödy siit yhtää niin paljoo ku jos keskittyisin, mut koska mulla ois oikeesti nyt lomaa jos oisin Suomessa ni perkele..

Törmäsin kans tänään aamulla ootellessa yhteen äijään keneen tutustuin sillon viikko sit tiistaina siellä grillipartyissa. Juttelin siin vaan sen mun luokkalaisen kans ja yhtäkkii tajuun et joku seisoo mun vieres. Hetken tuijottelin siin ennenku tajusin et se äijä oli mun takia tullu siihen, ja ennenku hokasin nii tuli jo et "Anni moi, muistaks sä mua?" :D Hetken aikaa jäätysin ja sit koin valaistuksen. Vaihettii kuulumisii siin vaa. Mut jotenki oli ihana tajuta et tunnen sielt ensinnäki jonkun sellasen joka 1. ei oo mun luokalla ja 2. tunnen jotain muutaki kautta ku koulun. Ja varsinki ku se tyyppi on tosi mukava.

Mut siis nyt täytyy kyl sanoa, et mä oikeesti inhoan koululiikuntaa. Ei oo tarvinnu onneks kotisuomessa kärsiä siitä, ja nyt oon 15 kesästen kanssa siellä. Voiks parempaa täst sit enää toivoa? :D Noh, enää 4x 45min sitä kidutust.. Ja saman verran takana.

Koti-ikävä on HIRVEÄ. Varsinki mun koiran ikävöinti ja Santun ikävöinti ja suomalaisen ruuan ikävöinti ja oman auton ikävöinti. Viel olis 15 yötä täällä, yheksän takana. Toisaalt aika on menny tosi nopeesti ja sit taas toisaalt tuntuu et oon ollu tääl jo ikuisuuden. Onneks mulla on toi Anna tos naapurissa, muuten olis tosi syvält tää homma, jos yksinäni tääl kaiket päivät istuisin.

♥: Anni

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

18 yötä.

Jeesus mooses mä olen niin helvetin väsynyt. Oltiin vklp Stuttgartis, Marbachis ja Ludwigsburgis. Eilen meni koko päivä shoppailles Steffin kans, ostin vaiks mitä hienoo, esimerkiks takin syksyks VITOSELLA! Eli hyvä reissu oli. Nähtiin varmaan kymmenkunta polttariporukkaa ja ostettiinki niilt vähä piña coladaa. Käytiin kans muffinssi kaupas, söin semmosen baileys muffinssit ja se oli ihan helvetin hyvää.

Tällee viikon jälkeen voin sanoa et ainoastaan viis asiaa on parempii täällä ku Suomessa;
1. Hinnat
2. Vaatekaupat
3. Ilmasto
4. Rautatietsydeemit ja metrot
5. Ikärajat 

Tai sit ehkä mul on vaan liian kova koti-ikävä.

♥: Anni

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Perjantai

Huh, olipas kiva reissu Mannheimiin. Pärjäsin yksin oikeen hienosti, löysin kaikki paikat ja oikeet junat sun muut. Tosin, meinasin myöhästyy junast ku olin lähdös Mannheimiin ku en tajunnu miten se lippuautomaatti toimii, vaiks olin aiemmin jo käyttäny sellast (??) :D Mut onneks tääl Saksas ihmiset on niiiiin paljon ystävällisempii, niin joku nuorimies piti sitä junan ovea mulle auki, tällai suomalaisen näkökulmast se oli suorastaan ihastuttava ele. :) Ihmiset on muutenki täällä niin paljon kohteliaampia ja auttavaisempia, sillonki ku tulin tänne Neulußheimin juna-asemalle ekaa kertaa sen valtavan matkalaukun kanssa ja edes oli valtavat portaat, niin yks nainen tuli kysymään multa et tarviinko apua. Siin me sit kannettiin yhdessä sitä laukkua. :D Ja sillon Heidelbergissä ku me näytettiin vähän vaan silt ettei oikeen tiedä mis oltiin, niin yks nainen tuli kysymään että tarviitteko apua. Mun mielestä tommonen on ihan superihanaa.

Noh, Mannheimista lisää. Ne vaatekaupat on MAHTAVIA. Ihan tosi, mä sekosin ihan totaalisesti ku pääsin sinne eikä mul normaalisti käy niin. Harmittaa ku jätin ostamat yhet kengät sieltä.. Ja löysin sellasen hajuveden mitä oon ettiny jokapaikasta Suomesta eikä oo löytyny, ja se makso 20e ! Tosiaan, ostin sen hajuveden lisäks sit housut, topin ja neuleen, ja mulla meni rahaa 25e, yhteensä. :D Sopii mulle ku oon muutenki niin pihi.

Oon ruvennu mun luokkalaisistaki tykkäämään vähä enemmän. Ehkä se oli kaikkien osalt vähän sellast alkukankeutta. Nyt kaikki tuntuu olevan iha innoissaa, tänäänki katottiin musiikin tunnil pätkä jostain musikaalista, ja siel sai tekstiks suomen, nii luokan toispuolelt tytöt huus sil opettajal et "LAITA TEKSTITYKSEEN SUOMI KU ANNI ON SUOMEST!", enkä oo pahemmin niitten tyttöjen kans ees jutellu. :D Jotenka oon tyytyväinen. Tosi, tosi tyytyväinen.

Heidelberg reissustakaan en oo tainnu ehtii viel mitään sanomaan. Noh, mentiin kummiski autolla, minä, Steffi ja lapsoset, ja napattiin joku ihme juna mikä meni vaan ylös ja alas ja ylös ja alas. Joo, ja ku me jätettiin auto parkkihalliin ni siis, siellä oli NAISILLE OMAT PARKKIPAIKAT. Katoin vaan et mitä hittoa, ja yritin silmäillä et onks ne ruudut jotenki isompia, mut sit Steffi selvens et ne on sitä varten ettei naikkosten tartte kävellä missään pimeil kaduil tai jotain tämmöstä. :D Munst se olis hyvä idea jos niit vähän isontais kans. 
Noh, mentiin kuitenki semmoseen vanhaan linnaan, kai sillä joku nimiki oli mut enhän mä nyt sellasta mistään oo muka saanu selville. Sielt ylhäältä näki melkeen koko Heidelbergin, ja myös se kirkko jos Steffi ja Johan on menny naimisiin. 


 Valtava olu/viinitynnyri, sit ku mentiin portaat alas ni siin oli tuplasti 
suurempi, n.5m korkee ja 10m pitkä tynnyri. En luonnollisesti saanu sen 
kokosesta kuvaa mun kännykän huisin hyvällä kameralla..




Eikai tänään muuta. Lähden ehkä täst pian naapuriin Annan seuraks..

♥: Anni

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kolme viikkoa

Jooh. Eilen oli ihan jees päivä, oltiin illal naapurin Annan kans niiden orkesterin grillijuhlis ja siel oli tosi mukavii ihmisii kaik ja hyvää ruokaa ja Anna on tositosi mukava. Mut sitä en saksalaisis ymmärrä ku kaikkien vihannesten kans käytetään salaatinkastiket :D jopa PORKKANARAASTEES. Ei kuulu sinne kyl. Eikä voi syyä pelkkää kurkkuu, ku se on kurkku ja pippuri. Ihan hyvää se on, ei sillä, mut outoo. :D

Tänää oli äärest turha päivä koulus. 7.55 kouluun, päästiin tuntii aiemmin eli 13:10, ja koko päivä koostus 1. facebookist ja 2. istumisest aulas. Oli hauska kirjotella kaikkee ku yhdet ei tajuu yhtään mitään mitä kirjottelin. Ja koska en muista meijän luokkalaisten nimii, oon keksiny lempinimet monil. On köriläs-karvanaama, karvajalka, pullero, viiksikinuski, kebabmies.. Ku en millään jaksa muistaa niitten nimii. Nii pakkohan se on.

Eilen siel grillijuhlis porukka kyseli aika paljon kaikenlaist Suomesta. Et onks meil murteit ja mis asun ja vaiks mitä. Ja et millasii stereotypioi suomalaisil on saksalaisist :DD Taisin puhuu vaan nahkahousuist, makkarast ja kaljast. Joo, ja sit ne tarjoo siel shottei ihan normi shottilasist, ja sit sitä ryystetää sillai vähän kerral. Olin iha järkyttyny, shotti kuuluu heittää kerral kuonoon. Mut en siel sit kehdannu, oisin voinu vaikuttaa turhan alkoholisoituneelt siin kohtaa..

Viel 22 yötä kotiin. Tääl on hirveen ristiriitast olla, koska kuitenki mun perhe on tosi ihana ja nyt ku Annaanki tutustuin, mut koulu on iha syvält ja ne ihmiset siel (paitsi opettajat). Ja ikävä on kummiski kova. Toivon toisaalt et aika kuluis ihan hirveen nopeesti koska muistot kumminki jää, mut täält käsin on vaikee olla ilonen kaikist ihmisist ja asioist Suomes koska ei kuitenkaa saa olla niitten ihmisten ja asioiden kans tekemisis. Ens viikko menee varmaan toooosi hitaasti.

Tänää suunnataan Heidelbergiin, toivottavasti pääsen vähä kaupoil kiertelee. Lauantain sit ehkä ainaki, jos sinne Stuttgartiin lähdetää.

♥: Anni

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Tiistai.

Kyl on koulunkäynti niin syvält ku olla ja pääsee kaiken ton lomailun jälkee! Porukka on ihan ok, opettajat kans, mut millasii päivii ihmisel voi olla ihan totta? Yksiki päivä mulla on 7:55-17:20. Moro ! Kevyt 9½ tuntia. Siin on kyl tunnin ja 40min tauko välis, mut muuten päivisin välkät on melkeen aina 5min. Ruokatauko 20min. Ja mut laitetaan tääl ranskan ja latinan tunneil? Hm.

Tunneil olin ihan pihal koko päivän, paitsi enkun tunnil. Tai no olin sielläki vähän ku puhuttiin vaan jostain kirjasta minkä kaikki oli lukenu, paitsi siis minä tietysti. Mut ymmärsin sentää jotain. :D

Perhe on ihan supermukava ja tää kämppä on ihana nelikerroksinen paritalon puolikas. Äärettömän outoo on vaan se et nytki ku katon mun huoneen ikkunast ulos ni nään varmaan kakskyt taloa. Koton nään mun huoneen ikkunast metsän, vähän peltoo sen metsän takan ja autotallin kulman. Tääl on kans ihan hirveen lämpöst ku on 30 astet ja ei tuule yhtään. 

Eilen oltiin Blauseen rannal muutama tunti. Ihan kiva paikka sekin, ja siel on kunnon hiekkaranta. Matka meni hyvin, tosin laskeutuminen oli ihan jostain ku sain tosiaan sunnuntai-illal nuhan. 

Sain tänää sielt yhdistykselt postia, jonka kautta oon siis Saksassa. Ne lähetti listan mis on kaikki muut kesävaihtoon lähteneet, ja muutama niist asuuki ihan lähellä täält Neulußheimist. Ois mukava heitäki tavata.

Kaikist eniten tykkään kuitenki siit et tääl on niiiiiin halpaa. Mennää vissiin sit viikonloppun Stuttgartiin shoppailee. Toivottavasti :D

♥: Anni

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Neljä ja puoli tuntia lähtöön.

Voi kamala kun on ollut ilosen surullinen päivä. Ohjelmas on ollut Santerin kans universumin infernaalisin darra, hurjasti vollottamist (vain minun osalta ;>), pitsaa Oscaris, uimista, south parkia ja viel vähän lisää vollottamist. Nyt pitäis viel pakata loppui tavaroi. Enkä jaksais enää yhtään pakata. Tylsää moinen. Pitäis päästä nukkumaanki ja en tiedä vieläkään minkä kassin otan käsimatkatavaroihin !? Mulla on valtavia murheita siis. Harmittaa ku jäi teatteri väliin, mutten olis kyenny millään lähtemään sinne. Huomisen ohjelma olis nyt siis tällänen;

Lähtö on kello kolme aamuyöstä Turun linja-autoasemalle. Siitä 2½ tunnin bussimatka Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lähtee kello 8:20 lento Frankfurtiin. Kello 9:55 pitäis olla perillä, paikallista aikaa siis, täällä kello on viis vaille 11. Siitä sit junalla ens Mannheimiin, ja siellä vaihdetaan junaa joka suuntaa Neulußheimiin. Ainut asia minkä tiedän osaavani on suunnistus Turun linja-autoasemal, sen jälkee ollaanki sit hyvin hukassa. Saas nähdä. Nyt täytyy mennä jatkamaan pakkailua ja sit pariks tunniks unille!

Deutschland, hier komme ich!

♥: Anni

perjantai 1. heinäkuuta 2011

I live for the nights that I can't remember, with the people I won't forget.

Huhhuh. Eilen oli jotenki äärimmäisen väsyny päivä, en oikeen oo varma oliks koko päivä edes hyvä vai huono. Sain vähän pakattua, ja löysin mikin tietokoneeseen ja latasin skypen ni voidaan lörpötellä Santerin kans päivät pitkät ku olen Saksas! Okei, veikkaan et mun päivät pitkät menee ympäriinsä juostes, koska kaikki täytyy nähdä. No mut kumminski.

Turhautusin siihen netistä tulostettuun pakkauslistaan sit eilen. Sehän oli ihan surkea, ei se ollu sellanen mitä MÄ pakkaisin. Joten tein sit sen pohjalta uuden, omanlaisen listani kaikesta. Eli käytännös mulla on kaikki kasassa, mun vaan pitää heittää ne tonne matkalaukkuun ja viel onnistuu saamaan se kiinni jotenkin.. Hölmöä ku ei pitäny ottaa oikee mittään mukaan ja nyt toi lista on sivun pitunen enkä tiedä yhtään mitä jättäisin siit pois. 
Tuolla Neulußheimin nettisivuilla on mun mielestä aivan mielettömän ihania kuvia koko paikasta. Se näyttää oikee niin idylliseltä ja kotoisalta. Keräsin muutaman kuvan yhteen.


Ylhäällä on katunäkymää, keskellä oikeella on evankelisluterilainen kirkko joka on mun mielestä ihan hirmukaunis, alhaalla vasemmalla on ilmeisesti raatihuone ja takaa näkyy tota samaista ev. lut. kirkkoa. Alhaalla oikeella on Blausee, joka on siis 800 metriä mun "kotoa" ! Tykkään.

Tässä viel muutamia kuvia Mannheimista, joka on siis lähin suurempi kaupunki. Siellä varmaan vietän aikaa.



Ihan kivan näköstä toiki. Toi alempi kuva on vesitornista, joka vissii on jonkin näkönen Mannheimin maamerkki. :D En tiedä. Hockenheimista, siis siellä missä koulua käyn, niin ei löydy muutakun jotain ralliratakuvia.

Mulla on jotenki ihan turhautunut olo ku tuntuu ettei saa mitään aikaseks. EIlenkin sain oikee superpakkauspuuskan et NYT LÄHTEE ja kaikki tavarat mitä täs vaihees voi pakata ni mä pakkaan. Ja sit ku olin menos laittaa telkkarin sellatti et voin kuunnella musiikkia, ni huomaan että sielt tulee LA:n tatuointitarinat. Siihen jäi meikäläisen pakkaaminen. Sainpahan eilen värjättyy hiukset, mikä on siis sellanen homma mitä inhoon yli kaiken. Varsinki ku se piti tehdä kahdesti ku mulla on alta punaset hiukset ja päältä mustat. Ja siitä punasesta tuli ihan tyhmä, lässähtäny punanen, se oli parempi jopa ennen värjäystä. No mut, sainpahan juurikasvun pois.


Jos nyt saisin itteäni oikeesti niskast kiinni ja menisin keräämään kaiken kasaan. Illalla mennää sit Santun kans kattoo The Hangover Part II, oon kuullu pelkästään kehuja siitä. Piti mennä kattoo Kung Fu Panda II, mut eihän tommosta mee iltanäytöksissä, tietenkää.

♥: Anni

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Wir sind jung und wir sind frei, wir sind wertvoll und nicht allein.

Mä alan oikeesti innostumaan ihan hirveesti täst reissusta. Yhessä vaiheessa aattelin etten halua edes lähtee enää. Lueskelin tossa mun tulevan isäntäperheen lähettämiä maileja, mun perheellä on niin paljon ideoita mitä voidaan touhuta.  Ensimmäisenä viikonloppuna me lähdetään vissiin joko Stuttgartiin, Frankfurtiin tai Ranskan puolelle Alsace-nimiselle alueelle Sveitsin ja Saksan rajalle. Saksaks se paikka on Elsass. Käännyn kyl varmaan Stuttgartin tai Ranskan puolelle, jää kuitenki siitä Frankfurtin lentokentältä niin hirveet traumat ku eksyn sen tuhat kertaa siellä.. :D 

 Frankfurtin lentokenttä. Miettikää miten isoja noi koneet on ja miten 
isolta toi rakennus näyttää silti siinä vieressä..


Frankfurt Am Main


Stuttgart

Elsass

Odotan kans hirveesti, että nään mun saksalaisia kavereita, Paulin ja Markuksen. Tutustuttiin viime elokuussa Berliinissä, ku oltiin samassa hostellissa. Paul asuu parin tunnin matkan päässä Neulußheimista, Markuksella taitaa olla hiukan reilu tunti matkaa, mut tulevat kuulemma yhdessä sitte. Kovasti kovasti odotan! Sen takia mä itseasias hainki Baden-Württembergiin ensimmäisenä vaihtoehtona, koska aattelin että ois mahollisuus nähdä näitä ihmisiä sitte. Siitä en oo viel ees maininnu, että mun naapurissa on mun ikänen tyttö Anna, hirmusti ootan et häneenki saa tutustua.

 Paul, minä, Markus, Chris ja Mygiiii

Karmivint on vaan se koulu, johon joudun menee niin etten tunne sieltä ketään. Mut toisaalta, ulkomail ihmiset on niin paljon sosiaalisempia niin tuskimpa siel nyt yksin joutuu olemaan :D Ja Steffi koittaa ettiä jonkun joka tulis sinne mun kanssa ekana päivänä, ja sanos että varmasti löytyy joku, joten keine Panik. Koulu on Hockenheimissa, Carl-Friedrich-Gauss-Gymnasium nimeltänsä. Onneks se ei oo mikään überiso lukio, koska se olis kamala shokki mulle ku käyn lukiota jossa on about 210 oppilasta. :D

Aloitin kans pakkaamisen, hitaasti mutta varmasti! ;D

♥: Anni

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Halte durch

Huhhuh. Ylppäritapaamisesta selvitty suht kunnialla, kauheel vaival minä aamu-uninen heräsin tänään varttia yli kymmenen tekemään tehtäviä, ja sainki ne jotenkuten väsättyä. Kameralaturin tiimoilta; SE TULI TÄNÄÄN! Ja tilasin eilen päivällä puol yhden aikoihi, aikamoista mun mielestä kun on tottunut et netistä tilaamalla joutuu odottamaan iäisyyksiä. Piti lähteä Ritsonin kans postilaatikolla käymään mut iskä tuliki ajoissa kotiin ja toi postin. Oon ihan superilonen nyt, koska luulin etten voi ottaa ollenkaan kameraa mukaan.

Ditte 7kk

Tänään tai huomenna ois suunnitteilla kauppareissu, et saisin vihdoinkin kaiken tarvittavan kasaan edes jossain määrin. En vaan tiedä yhtään mitä ton pituselle reissulle pakkais, tai lähinnä et paljonko ottaa esimerkiks vaatteita mukaan. Ajattelin, etten ota paljoa, tai mitään perusvaatteita kummempaa, kun ostan sieltä kuitenkin. Mut mitäs jos en pääse vaikka kahteen, kolmeen viikkoon ostamaan mitään, ja mulla on kaks paitaa mukana? :D Noh, ehkä mä jotenkin onnistun sumplimaan sen.

 Iida, Milla ja minä

Eniten ihmetyttää oikeesti se, että miten hurjan nopeesti aika on mennyt. Just mun reissuun oli melkeen vuos ja nyt lähtö on 6 yön päästä, mitä ihmettä? Harmittaa kun ei ehdi kaikkia kavereitakaan tavata ennen. Ja just hetki sitten oli syys-lokakuu kun meidän opettaja tuli ehdottamaan et kiinnostaisko kesävaihto. Se oli ihan hetken mielijohde laittaa hakemukset menemään ja oikeestaan olin melko varma etten edes pääsis. Kunnollla mietin vasta kun sain tietää et mut onkin hyväksytty ja piti lähettää sitova sopimus osallistumisesta. Sillon mietin kyllä ihan viimetippaan asti että uskallanko. Tiiän että monet lähtee vuodekskin vaihtoon, mut mulla sellanen kaikki on vaan niin ristiriidassa; haluun nähdä kaiken mahdollisen ja kokee kaikkea, mut silti tykkään kans tutusta ja turvallisesta. Ehkä se onkin niin etten halua kokea mitään isoja asioita yksin, koska se yksin lähtö tässä varmaan eniten hermostuttaa. Vaikka oon matkustanu ennenki yksin Saksaan, tää on vaan jotenkin niin eri asia ku sillon. 

♥: Anni
ps. Huijasin siinä pakkauslistasta. Kopsin sellasen netistä ja poistin siitä kaiken mitä en tuu tarviimaan.. Laiskimus. :D

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Seitsemän päivää lähtöön.

Ajattelin, et vois kerrankin aloittaa pakkaamisen ajoissa, koska mä olen just sellanen, että jätän kaikki viime hetkille, tästä hyvänä esimerkkinä saksan ylppärimatskut, joka pitää olla huomiseks tehtynä; yhtään tehtävää ei oo viel edes aloitettu. Enivei, suunnitelmissahan oli, et alotan tänään heti aamulla väsäämään listaa kaikesta, mitä tarviin mukaan. Arvatkaa vaan miten monta asiaa oon saanu mun listaan. Tai siis, jos totta puhutaan niin koko listaa ei ole vielä edes olemassa. Ehkä mä vielä saan sen listan tehtyä..


Innostushan koko listan tekemiseen on järkyttävä stressi. Mulla on lähtenyt yöunet koko reissun takia, vaiks tuntuu etten jännitä sitä vielä ollenkaan. Näin viimeyönäki sellasta unta, että olin jo Helsinki-Vantaan lentoasemalla, ja tajusin, että lento lähtee tunnin päästä ja mun matkalaukku on kotona. Enkä ollut ees pakannut. Ehkä nää karmivat painajaiset vaan on sellanen alitajuntainen potku perseelle, että koita nyt saada jotain aikaseks.

Toisaalta, oonhän mä vähän tänään saanukki aikaseks. Ostettiin mulle bussilippu välille Turku-Helsinki-Vantaan lentoasema, ja sain tilattua mun kameralle uuden laturin. Toisaalta, jos oisin saanut aikaseks tilata sen 2 viikkoa sitten, oisin joutunu pulittamaan 30 euroa vähemmän. Hyvä minä! On kyllä kummallista, ettei yhtä hemmetin laturia löydy mistään liikkeestä, pelkästään nettikaupoista, ellei sitten Helsinkiin tai Jyväskylään aatellu lähteä. Enkä kyllä aatellu.
Ehkä mä lähden tekemään niitä ylppärimatskuja.
Ehkä.

♥: Anni